Fujitsu predstavio novi hibridni tablet – Stylistic Q555

Fujitsu je proširio svoju ponudu sa novim modelom Windows tableta. Reč je o hibridnom uređaju naziva Stylistic Q555 koji se dodavanjem docka može pretvoriti i u manji laptop.

Tablet je opremljen sa 10,1-inčnim IPS ekranom rezolucije 1920 x 1200 piksela. Ekran je osjetljiv na dodir, podržava do deset dodirnih tačaka istovremeno, te unos putem Stylusa. Pokreće ga Intelov četverojezgarni Bay-Trail SoC – Atom – Z3795 brzine 1,59 Ghz (Burst 2,39 Ghz).

Fujitsu Stylistic Q555

Kad je u pitanju skladišni prostor Fujitsu je pripremio dva modela, od čega manji model raspolaže sa 64 GB internog prostora, a veći sa 128 GB. Ako Vam je to kojim slučajem premalo mesta, a moglo bi biti jer oko 20 GB prostora otpada na same Windowse, isti možete dodatno proširiti putem microSD memorijskih kartica.

Uz standardnu podršku za Bluetooth i Wi-Fi, Stylistic Q555 moći će se dodatno opremiti i sa dodatnom opremom poput NFC, GPS i 3G modula. Fujitsu ovaj hibrid namerava ponuditi i poslovnim korisnicima što se najbolje vidi i iz postojanja TMP modula, te mogućnosti ugradnje čitača smart kartica i otiska prsta.

Tablet je opremljen i sa dve kamere rezolucija 8 MP i 2 MP. Zadnja je namenjena video pozivima, a ona rezolucije 8 MP fotografisanju i snimanju video zapisa, zbog čega je ista opremljena autofokusom i blicom.

Fujitsu je ovaj hibridni 2-u-1 uređaj opremio i sa stereo zvučnicima, USB 3.0 i USB 2.0 portovima pune veličine, dok se na tastaturi (docku) nalaze HDMI i D-Sub konektori. Stylistic Q555 je baziran na Windows operativnom sistemu, a potencijalni kupci će pri kupovini moći izabrati između 64-bitnih verzija Windowsa 8.1 i Windows 8.1 Pro.

Ugrađena baterija ima kapacitet od 9900 mAh, što je prema proizvođaču dovoljno za deset sati neprekidnog rada. Dimenzije uređaja su 265,5 x 188,8 x 10,2 milimetara, a u težinu od 655 grama nije uključena i težina docka (tastature).

 

Na tržištu bi se trebao pojaviti tokom decembra, odnosno najkasnije početkom januara 2015. godine, po još nepoznatoj ceni. Detaljnije specifikacije možete pogledati na zvaničnim stranicama proizvođača.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes