Gigabyte priprema mini-računar BRIX sa grafičkom karticom NVIDIA GeForce GTX 760

Kompanija Gigabyte Technology na zatvorenom događaju u Las Vegasu (Nevada, SAD) je otkrila podatke o novom računaru, malih dimenzija iz familije Brix, prodaja koja je zakazana za početak maja.

gigabyte0Posebna karakteristika će biti prisutnost diskretne grafičke kartice NVIDIA. Reč je o kartici GeForce GTX 760, međutim, još uvek nije jasno koja je verzija – mobilna ili desktop. U prvom slučaju, broj CUDA jezgara je 768, a potrošnja energije je 55 W, dok u drugom ima 1152 CUDA jezgara, a potrošnja energije je 170 W. Očigledno, Gigabyte će radije mobilni akcelerator kako bi se smanjila toplota i nivo buke koju proizvodi sistem za hlađenje.

“Srce” ovog mini-računara je Dual-Core procesor Intel Core i5-4200H sa nominalnom frekvencijom od 2,8 GHz (3,4 GHz sa aktiviranjem tehnologije Turbo Boost). Čip ima maksimalnu vrednost toplotne disipacije energije (TDP) 47 W.

gigabyte1Unutar kućišta Brix ima mesta za dva memorijska modula SO-DIMM i jedan 2,5-inčni uređaj za skladištenje (hard disk ili SSD). Osim toga, može biti instaliran mSATA modul.

Ostale karakteristike novog uređaja su: bežični adapteri Wi-Fi 802.11ac i Bluetooth 4.0, Gigabit Ethernet kontroler, četiri USB 3.0 porat, dva HDMI ulaza i mini-DisplayPort interfejs.

Informacije o procenjenoj ceni mini-računara nisu poznate.

Izvor: anandtech.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes