Google će predstaviti Android 4.5 i Nexus 8 tablet u julu ?

Godišnja konferencija za web programere Google I/O će se održati 25-26 juna u izložbenom centru Moscone Center u San Franciscu (SAD), ali prema insajderu, prezentacija sledeće verzije Android 4.5 se neće održati na ovoj konferenciji.

nexus-5-nexus-8-nexus-11-concept_1

Na konferenciji Google I/O će biti predstavljen niz novih usluga ovog internetskog giganta, a sve najave vezane za platformu Android, biće ostavljene za jul.

Insajder navodno radi u jednoj od kancelarija kompanje Google-a u Dublinu, takođe je izvestio o predstojećem izlasku tableta Nexus 8, koji će biti u pratnji sa prezentacijom novog updejta Android 4.5.

Google je navodno potpuno kapitulirao u segmentu 7 ” tableta, zbog žestoke konkurencije među proizvođačima tih uređaja, i odlučio da se oproba u kategoriji 8″ Tablet PC-a. Sada ova kategorija nudi samo nekoliko modela, uključujući i Samsung Galakxy Note 8.0, Galaxy Tab 8.4 Pro i LG G Pad 8.3, tako da ovaj korak može biti opravdan.

Nema informacija o karakteristikama novog modela, kao i o novim funkcijama koje će se dodati u naredni updejt Android 4.5. Međutim, pre objavljivanja nove verzije tableta i softverske platforme ima dovoljno vremena da bi se saznale još neki informacije koje će verovatno uskoro procureti.

Izvor: phonearena.com

.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes