Google Chrome podrška za Windows XP do 2015

GoogleChromesupport

Google će davati podršku za korisnike Chrome pretraživača za Windows XP barem do aprila 2015 – godinu dana nakon što je Microsoft ne povuče svoj operativni sistem.

Microsoft će prestati sa izdavanjem ažuriranja i zakrpa za Windows XP u aprilu sledeće godine, te time daje podsticaj korisnicima da migriraju na novije verzije Windows sistema. No, Google je rekao da će i dalje podržavati njen pretaživač u očekivanju da se mnogi korisnici neće odreći Windows XP-a tako brzo kako bi Microsoft voleo.

Google je takođe priznao da možda nebi imalo smisla povući Chrome podršku tako brzo, s obzirom na mnoge korisnike koji još uvek koriste Windows XP. “Svesni smo da su stotine miliona korisnika, uključujući i dobar deo trenutnih Chrome korisnika, još uvek oslanjaju na XP”, saopštila je kompanija.

“Osim toga, mnoge organizacije i dalje pokreći desetine pa i stotine aplikacija na XP-u i moguće je da će biti problema prilikom migracije”. Naš cilj je pružiti podršku za Chrome XP korisnike tokom ovog procesa migracije.”

Osim toga ne zna se tačno koliko Windows XP korisnika zapravo koristite Google Chrome. Operativni sistem Windows XP je i dalje drugi najpopularniji iza Windows 7, sa 30% udela na tržištu, prema NetMarketShare.

XP korisnicima je takođe zabranjena novija verzija Internet Explorera – najnovija verziju koju mogu nadograditi je IE8, ostavljajući ih sa Chrome i Firefox pretraživačima jer su prava alternativa za ovaj nedostatak.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

2 thoughts on “Google Chrome podrška za Windows XP do 2015”

Comments are closed.