Google i HTC će se udružiti u proizvodnji tableta Nexus 8

Prema tajvanskom izvor Digitimes, pozivajući se na izvore u lancima nabavke, Google je odlučio sarađivati ​​sa HTC-om (High Tech Computer) u stvaranju novog 8inčnog tableta Nexus, koji je zakazan za lansiranje u trećem kvartalu ove godine. Setite se da je partner Google-a u osnivanju prve dve generacije Nexusa 7 bila kompanija ASUS.

n7-playIzvori tvrde da kod sledećeg tableta kompanija želi ne samo povećati veličinu ekrana, već i promeniti i sam dizajn, pa se zato odlučila prebaciti na rad sa HTC-om. Osim toga, kako je navedeno, ASUS nije tražio posebne zahteve za treću generaciju minitableta Nexus, jer je Google stavio stroga ograničenja o partnerstvu sa nabavljačkim lancom, a nije dao Tajvanskoj kompaniji inicijativu tokom razvoja.

n72-playDigitimes takođe tvrdi da internetski gigant ne deluje tako odlučno kao kod dva modela Nexus 7: činjenica da je serija ovih uređaja već ispunila ključni zadatak, pobedu na istaknutom tržištu Android tableta. Sada Nexus tableti nemaju značajan uticaj na tržište tableta, tako da mnogi promatrači su skloni mislima da će Nexus 8 biti poslednji tablet od Google-a.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes