Google Nexus 8 najavljen krajem aprila

Izvor DigiTimes objavio je informacije o vremenu puštanja novog modela linije tableta NexusGoogle Nexus 8. Iako ranije je objavljeno da će uređaj biti dostupan od sredinom godine, sada se pominje preciznije vreme – kraj aprila. Izvor blizak kompaniji sugeriše da će u vreme lansiranja biti izdato 2 miliona novih gadžeta. Partner u ovom izdanju Google Nexusu 8. postao je Asus, koji je prethodno izdao oba modela Nexus 7.

Google Nekus 8

Razlog za ovako rano lansiranje tableta je vrlo jednostavan – Google Nexus 7 se ne ističe u konkurenciji 7-inčnih tableta koji rade na Android OS. Njegova cena ( u SAD-u ) počinje od 229 dolara, dok se  na tržištu  tablet računara pojavili tableti sa manjom cenom od 150-170 dolara. Tako da kupcima nije važno, oni će se pre odlučiti za jeftiniju varijantu jer isto nude – HD ili Full HD ekrane. 

Primećeno je da u 2012. godini je prodato (Google Nexus 7) 3 miliona uređaja više nego u 2013. godini.

Vrlo je verovatno da je Intel uspeo da ubedi Google da koristi njihove čipove u tabletima najnovije generacije Bay Trail-T. Iako je verovatno da u Nexusu 8 ćemo videti više poznate procesore Qualcomm.

Izvor: Digitimes

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes