Google Nexus 8 tablet će raditi na procesorima Intel Moorefield

Prvi 8-inčni tablet marke Google može dobiti procesor proizveden od strane Intel-a. Reč je o 64-bitnom čipu Moorefield, koji je bio najavljen na izložbi MWC 2014.

Činjenica je da će Google Nexus 8 biti pod kontrolom “nuklearne” platforme, prema web stranici Fudzilla, bez pružanja detaljnih informacija o budućnosti uređaja. Njegovo predstavljanje očekuje se na konferenciji Google I/O u junu, gde će po glasinama, takođe biti objavljen na operativnom sistemu Android 4.5. To može poslužiti kao osnova za novi 8-inčni tablet.

Nexus 8

Što se tiče procesora Intel Moorefield, on ima četiri jezgra koji radi na 2,33 GHz, pored toga poseduje i grafički akcelerator PowerVR G6430, podršku za LTE Advanced mreže. Ispitivanjem prozvoda Qualcomm i NVIDIA, Google Inc se ipak odlučio ostati na odluci sa Intel-om, rekao je izvor. Međutim, to još nije potvrđeno.

intel

 Prema izvoru DigiTimes, proizvođač Nexusa 8 je dugogodišnji partner Google-a, kompanija ASUS. Takođe je moguće partnerstvo sa kompanijom LG Electronics, koja je radi sa Google-om na tržištu smart telefona.

Izvor: fudzilla.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes