Google predstavio 64-bitnu verziju Chrome pretraživača

Kompanija Google je predstavila je 64-bitnu verziju pretraživača Chrome, dostupna na kanalima Dev i Canary za Windows 7 i Windows 8. Kompanija tvrdi da ova verzija može ponuditi veću brzinu i veću sigurnost.

Google Chrome

Za instalaciju verzije 64-bitnog Google Chrome pretraživača, morate preuzeti instalaciju sa kanale Canary ili Dev. Kada instalirate novu verziju web pretraživača, ona će zameniti postojeću, zadržavajući podešavanja i omiljene markere, tako da neće biti potrebno ukloniti prethodnu verziju Chrome-a.

vpooqbpx

Google objašnjava da sada većina korisnika Windowsa 7 i novijih verzija Microsoftovih operativnih sistema, mogu pokretati 64-bitne aplikacije, a Chrome će moći iskoristiti nove mogućnosti. Kompanija obećava sledeća poboljšanja:

* Brzina​​. 64-bitna verzija Chrome-a ima prednost optimizacije za moderne procesore i kompilatore, novi set instrukcija i konferencijskih poziva, čime veći broj parametara brzo prolazi kroz registre. Kao rezultat toga, povećana je produktivnost, pogotovo kada se radi sa grafikom i multimedijom, gde ima prosečan rast od 25 posto-

* Bezbednost. Kod Chrome-a je na 64-bitnim platformama poboljšana sigurnost iskorištavanjem najnovijih OS funkcija kao što su High Entropy ASLR na Windowsu 8. Osim toga, Google kaže da je podrška za 64-bitne instrukcije može poboljšati zaštitu pretraživača na nekoliko uljeza i poboljšati neke postojeće funkcije bezbednosti.

* Stabilnosti. Internet kompanija, je rekla da u tom pogledu, postoji značajna prednost kod 64-bitne verzije pretraživača u donosu na 32-bitnu. Konkretno, prema internim ispitivanjima, stopa neuspeha u vizualizaciji lokacija je smanjen za gotovo pola u poređenju sa 32-bitnim Chrome pretraćivačem.

Google se nada da korisnici, entuzijasti i programeri će ceniti posebno mogućnost 64-bitne verzije pretraživača Chrome i tima će pružiti konstruktivnu povratnu informaciju da će na kraju ispravljanje proizvoda dovesti ga na kanale Beta i Stable.

i697qcb3

Izvor:

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes