Google predstavio Nexus 9 tablet

 Kompanija Google je predstavila novi Nexus 9 tablet, mada za razliku od ostalih proizvođača koji obično održavaju konferencije kada predstavljaju novi proizvod, Google je novi Nexus tablet predstavio putem članka na blogu.

nexus-9-tabNova generacija Nexus-a će biti velika konkurencija Applovom iPad Air-u, no i Microsoftovom Surface Pro 3 tabletu. Uz tablet će dolaziti i posebna magnetna tastatura koja se može saviti u dva smera, što će omogućiti korišćenje ovog uređaja kao laptop računara.

Kao što je bio slučaj i prethodnih godina,  Nexus 9 će biti prvi uređaj sa novom verzijom Androida koji će imati naziv Android 5.0 Lollipop (do sada poznat kao Android L). Za izradu tableta zadužen je tajvanski HTC, koji se na ovaj način vraća na tržište tableta nakon pune 3 godine.

Mogućnost prednaručivanja će biti moguća od prekosutra, dok bi prvi vlasnici svoj primerak trebali dobiti 3. novembra. Osim putem Google Play prodavnice, Nexus 9 će se prodavati i putem maloprodajnih kanala.

Dolaze 3 verzije ovog tableta, 16 GB, 32 GB i 32 GB s LTE konekcijom. Cijena 16 GB verzije je 312 evra, 32 GB 375 evra, dok će za najskuplju verziju, ovu sa 32 GB memorije i LTE podrškom,  trebati izdvojiti 468 evra. Dakle, po cenama ovo je najskuplji Nexus tablet do sada.

nexus-9-tabletEkran dijagonale 8.9 inča ima rezoluciju 2047 x 1535 px (odnos 4:3). Unutar kućišta nalazi se 64bitni Tegrin K1 čipset i 2 GB RAM memorije. Baterija bi trebala izdržati do 9 sati korišćenja. HTC je uređaj nadogradio sa HTC Boom Sound tehnologijom koju smo upoznali na HTC One uređajima.

Kad smo već kod novih tableta, ovoj vesti dodajmo da i Apple danas održava svoj event na kojem će biti predstavljeni, između ostalog, iPad Air 2 tableti.

Osim tableta Google je predstavio i novi Nexus 6 smartfon.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes