Google priprema projektni tablet Tango sa sistemom 3D simulacije

Kompanija Google planira objaviti tablet sa sistemom trodimenzionalnog modeliranja okoline. Ovo je bilo najavljeno od strane izvora Wall Street Journal, pozivajući se na informacije od dobro obaveštenih ljudi.

tango1

Mini računari su dizajnirani po projektu Tango. Setite se da je ova inicijativa postao poznata u februaru ove godine, kada je Google pokazao prototip smartfona (za grafiku),koji je u stanju digitalno oblikovati prikaz njegove okoline. Pretpostavlja se da će uređaj moći proceniti i shvatiti situaciju i pokret kao što to čine ljudi. Radi se o stalnom formiranju detaljnih trodimenzionalnih mapa i ažuriranja u realnom vremenu. Za ove jedinice, je napravljen poseban sistem kamera.

tango2

Slično će raditi i tablet. Prema izveštajima, uređaj će dobiti dve kamere na zadnjoj strani kućišta i infracrvene senzore dubine. Za izradu 3D mape će biti odgovoran specijalizovani softver koji radi na složenim algoritmima. Takođe je poznato da je ekran osjetljiv na dodir dijagonale 7 inča.

Google, prema izvoru Wall Street Journal, u početku planira lansirati 4000 tableta. Oni su namenjeni za programere i testere, a isporuka bi mogla početi u junu.

Izvor:

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes