Hakeri pokrenuli veliki DDoS napad koristeći WordPress web stranice

  Hiljade WordPress web stranica se koristi za obavljanje velike kampanje cyber napada u obliku Distributed Denial of Service [DDoS napada].

The Hacker News izveštava da hakeri ciljaju “velik broj” stranica na WordPress platformi nakon što je uspešno ugroženo više od 90.000 servera zadnji pu u Aprilu  2012, a u tom preriodu  stvoren je WordPress botnet.

HackWorpress

“Otkrili smo da u 26 sekundi napadač mogao obavljati DDOS napad na 569 ugroženih WordPress blogova. Hakovane web stranice uključuju blogoveMercury Science and Policy at MIT, National Endowment for the Arts (arts.gov) , Pennsylvania State University i Stevens Institute of Technology “, rekao je Mohit Kumar, glavni urednik The Hacker News.

Jedan čitatelj izvestio da je njegova web stranica pod opsadom od teških DDoS napada.The Hacker News navodi podatke da je nedavno napravljena zaštita od  WP WhiteSecurity pokazala da je više od 70 posto WordPress instalacija ranjivo na hakovanje. Oni procjenjuju da je 30.823 od 42.106 WordPress web stranica su otvorene za iskorištavanje.

“Ako koristite WordPress web stranice, sada je pravo vreme kako bi se osigurali da se postave jake lozinke i da se one uvek koriste i da se vaše korisničko ime promeni iz ” admin ” u nešto drugo. Izbjegavajte očigledne lozinke, skenirajte vaše računare od virusa, keyloggers, rootkita, i botnet softver.  Ono što je najvažnije, ažuriranje WordPress-a i svih dodataka na najnovije verzije “, dodao je Kumar.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes