HP najavio laptop/tablet računare Envy i Pavilion X2

Produktivno tržište tablet računara još je uvek u začetku, no ukoliko se ovaj koncept pokaže uspešnim, Windowsi 8 (ili 9) tu će imati veliku prednost nad konkurencijom. Već je dostupan pristojan broj ovakvih računara, a pristižu i novi, vrlo zanimljivi modeli – ovog puta iz HP-a.

Pavilion X2Kompanija je na sajmu IFA najavila novi Envy X2. Reč je o hibridu između tableta i laptopa koji će biti dostupan sa dijagonalama ekrana od 13,3 i 15,6 inča. Biće zasnovan na novom Intelovom procesoru Core M što će osigurati visoke performanse uz visoka vremena autonomije i eliminaciju potrebe za ventilatorom. Tableti će imati ugrađen stalak sa podesivim uglom, a za korišćenje u stilu laptopa će se isporučivati sa Bluetooth tastaturom.

HP Envy

Preporučene cene početno opremljenih verzija za američko tržište iznose oko 1.000 dolara, a isporuke kreću krajem oktobra.

HP Envy -Takođe najavljen je i model Pavilion X2 sa dijagonalom ekrana od 10,1 inča, odvojivom tastaturom i sa Intelovim procesorom Atom.

Pavilion X2

Trajanje baterije deklarisano je na čak 12 sati, a težina tableta iznosi 540 grama. Cene kreću od 330 dolara, a isporuke takođe kreću krajem oktobra.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes