HP priprema osveženi model svog EliteBook 820 laptopa

HP je svoj EliteBook 820 laptop predstavio još krajem 2013. godine, a prema najnovijim informacijama koje se mogu pronaći na stranicama proizvođača sledeće godine stiže novi G2 model sa novim procesorima.

HP EliteBook 820

Podsetimo ukratko kako trenutni model pokreću Intelovi procesori iz Haswell serije, dok će G2 biti opremljen Intelovim najnovijim procesorima pete generacije, odnosno Broadwell procesorima. Iz navedenih specifikacija vidljivo je kako HP priprema dve verzije laptopa, jednu koja će biti opremljena 12,5-inčnim klasičnim „non-touch“ ekranima rezolucije 1355 x 768 i 1920 x 1080 piksela, dok će druga imati 12,5-inčni ekranom osetljiv na dodir rezolucije 1920 x 1080 piksela.

Nadalje EliteBook 820 G2 imaće dva SO-DIMM memorijska slota u koje će biti moguće ugraditi maksimalno 16 GB DDR3L RAM-a brzine 1600 MHz. Po pitanju skladišnog prostora HP će pripremiti za svakoga ponešto. Klasični tvrdi diskovi biće ponuđeni u kapacitetima od 320 GB pa do 1 TB, dok je za SSD ponudu diskova rezerviran raspon od 120 GB pa do 256 GB.

Dalja proširenja biće moguća putem tri USB 3.0 porta, od čega će se jedan moći koristiti i za punjenje gadgeta. EliteBook 820 G2 imaće i dva video izlaza (1 x D-Sub i 1 x DisplayPort), te standardne audio konektore za slušalice i mikrofon. Niti ovaj put nije izostala podrška za čitač memorijskih kartica (SD, SDHC i SDXC).

Za što kvalitetniji zvuk HP je odlučio opremiti laptop sa DTS tehnologijom i sa dva stereo zvučnika. Kako se radi o poslovnom laptopu napomenimo još kako isti ima i HD kameru 720p rezolucije, vodootpornu tastaturu sa pozadinskim LED osvetljenjem, integrisani čitač smart kartica, te TMP čip. Dodatna ponuda će se sastojati i od čitača otiska prsta.

Što se tiče autonomije samog laptopa ona će kao i uvek zavisiti od načina upotrebe, o verziji instaliranog operativnog sistema i aplikacijama, te o kapacitetu same baterije. Po pitanju operativnog sistema HP navodi kako će ovaj laptop biti moguće nabaviti sa Windows 7 (32 i 64-bit) i 64-bitnim verzijama Windowsa 8.1 i Windowsa 8.1 Pro, dok za one koji nevore Windows HP u ponudi ima i FreeDOS 2.0, te Ubuntu distribuciju Linuxa.

Kada će tačno novi model stići u prodavnicei po kojoj ceni za sada još uvek nije poznato.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes