HP zaustavlja prodaju Chromebook 11 zbog neispravnih punjača

Američki proizvođač računara Hewlett Packard prestao da snabdeva laptop Chromebook 11, sa platformom Chrome OS , usled neke greške sa punjačem koji se isporučuje zajedno.

hpchrom

Problemi pronađeni od strane  korisnika ovih laptopova. Neki punjač se potpuno istopio od toplote, ali srećo , pre nego što vatra nije počela. HP je brzo reagovao na izveštaje potrošača i privremeno suspendovao prodaju neispravnih Chromebooka.

Oni su uklonjeni iz policama prodavnica Best Buy, Amazon.com i drugim maloprodajnim partnerima. U online katalogu modela Chromebook Google Play 11 takođe više nije na listi. Kompanija je upozorila svoje klijente i problem sa punjačem i zamolila ih da koriste analogiju koja dolazi sa novom elektronikom, koja kao što je prenosni računar iz HP-a, se napaja preko mikro USB-a.

U ovom trenutk , Google i HP rade sa Komisijom za bezbednost potrošačkih proizvoda ( CPSC ), da pronađu pravo rešenje za situaciju. Možda će kompanije morati da se povuku neispravnu seriju uređaja, ili korisnicima će biti ponuđen besplatana zamena neispravne jedinice.

HP Chromebook 11 košta 280 dolara i opremljen je sa 11- nčni ekranom sa rezolucijom od 1366 x 768 piksela  dvojezgarni Samsung Exynos 5250 čip sa taktom od 1,7 GHz, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije na SSD disku.

Pored HP-a, Chromebook proizvode još i Toshiba, Asus, Acer i Lenovo. Oni koji još nisu komentarisali situaciju sa pregrevanjem računara. U prošlosti, sličnim problemima su doživeli od strane kompanije Dell, Apple, Sony, Toshiba, IBM, Lenovo i Fujitsu.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes