HTC smart telefoni zabranjeni u Engleskoj

Londonski sud presudio da zabrani prodaju HTC one mini u Velikoj Britaniji, zato što oni krše patente kompanije Nokia. Uređaji bi trebalo da nestanu sa tržišta od 6. decembra.

htclondon

Prema presudi,Finska kompanija je prekršila patente sa vodećim modelom One. Međutim, s obzirom na značaj ovog uređaja za HTC i mogućih značajnih gubitaka od zabrane prodaje smartfona, odlučeno je da se odloži sankcija protiv njih i da se omogući žalba Tajvanskog proizvođača. Istovremeno je otkrivena i jedna od tajni tajvanskog proizvođača. Konkretno, sudija Ričard Arnold je rekao da bizabrana prodaja modela One u februaru i martu naredne godine će imati katastrofalne posledice za HTC, čime indirektno potvrđuje vreme za izlazak na tržište druge generacije uređaja.

Što se tiče modela One mini, izašao je dan kasnije, a u to vreme HTC je dugo bio svestan povrede patenta, ali nije preduzela nikakve korake da popravi situaciju, a samim tim i kazna je i oštrija na ove modela.

Predstavnici Nokia-e su primetili da pored zabrane prodaje uređaja, oni zahtevaju finansijsku nadoknadu za štetu. HTC u svoju odbranu se oslanja na činjenici da na Nokia patentu ima samo jedna mala komponenta slična sa njihovim smart telefona, i zato oni ne zaslužuju zabranu.

Takođe, tokom sastanka otkriveno da je od januara do septembra ove godine, HTC u Velikoj Britaniji je prodao 750 000 smart telefona na 363 miliona dolara.

Izvor: Bloomberg

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes