Huawei bi uskoro trebao predstaviti novi MediaPad X2 tablet

Nakon što se ovogodišnji CES završio, polako se počinju pojavljivati informacije vezano uz uređaje koje ćemo imati priliku videti tokom marta na World Mobile Congressu. Ovaj put baziraćemo se na novi model tableta poznatog kineskog proizvođača – kompanije Huawei.

Huawei MediaPad X2 tablet

Prema dostupnim informacijama novi MediaPad X2 tablet odlikovaće ekran dijagonale 7-inča, te rezolucija od 1920 x 1200 piksela. Što se tiče procesora koji bi trebao pokretati tablet, za sada se priča o osmojezgrenom Kirin 925 SoC-u, čija jezgra rade pri taktu od 1,8 GHz.

Kad je memorija u pitanju ovaj model bi trebao raspolagati sa ukupno 3 GB RAM-a, što bi za najnoviju verziju Androida (Lollipop) sa Emotion 3.0 korisničkim interfesom i prateće aplikacije trebalo biti sasvim dovoljno. O skladišnoj memoriji za sada nema informacija, no očekuje se da ista bude jednaka ranijem X1 modelu, odnosno da uređaj stigne u 16 GB i 32 GB verziji.

Za kraj recimo još kako će MediaPad X2 potrebnu energiju za rad dobiti iz baterije kapaciteta 5.500 mAh, te kako je očekivana cena oko 270 eura.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes