Huawei će ovog meseca nadograditi starije uređaje na EMUI 10.1

Još u martu, Huawei je izdao P40 porodicu pametnih telefona, zajedno sa kojom je predstavljena nova verzija – EMUI 10.1. Takođe je najavljeno da će neki od prethodnih modela Huawei i Honor dobiti novi firmver. Danas je objavljena lista uređaja za koje će ažuriranje biti dostupno ovog meseca.

Vredno je uzeti u obzir da će Honor pametni telefoni navedeni u tabeli dobiti Magic UI 3.1 firmver koji gotovo u potpunosti ponavlja EMUI 10.1. Novi firmver je dodao mnogo novih funkcija. Među njima je i 3D Render Always on Display. Ova funkcija je iz očiglednih razloga dostupna samo za uređaje sa OLED ekranima. Pored toga, firmver integriše vlasničku uslugu videopoziva Huawei MeeTime, koja je osmišljena da zameni Google Duo i Skype, nedostupnu zbog američkih sankcija protiv Huaweija. Usluga je trenutno dostupna samo u Kini, Maleziji, Tajlandu, Filipinima, Singapuru, Indoneziji, Saudijskoj Arabiji i Južnoj Africi.

Pojavio se i novi Celia-ov glasni asistent koji je dostupan na engleskom, francuskom i španskom. Pre svega, pojaviće se na pametnim telefonima Mate 30 i Mate 30 Pro u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji, Meksiku, Čileu, Kolumbiji i Južnoj Africi. Datum izlaska novog softvera još nije objavljen.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes