Inovacija kod baterije u Samsungu Galaxy S5

Prema izvoru PhoneArena, novi vodeći model smartfona Samsung Galaxy S5 će dobiti bateriju kapaciteta 2900 mAh. To je nešto više od modela Galaxy S4 ( 2600 mAh ).

Galaxy s5 baterijaRečeno je da će baterija u modelu  Galaxy S5 podržavati funkciju brzog punjenja (kao i kod modela Galaxy S4 i Galaxy Note 3) i biti u mogućnosti da se u potpunosti napuni za manje od 2 sata, uprkos prilično impresivnom kapacitetu.

Izvor navodi da će Samsung Galaxy S5 koristi novi tip Li-Ion baterije, koja je pod istim dimenzijama sa standardnom baterijom ima 20 % veći kapacitet. Proizvođač ovih baterija je Amprius, a Galaxy S5 će biti jedan od prvih vlasnika tih baterija.

Imajući u vidu porast veličine smartfona u odnosu na svog prethodnika (dijagonala ekrana će se povećati za 0,25 inča), blagim povećanjem kapaciteta i još više inovativne tehnologije, možemo sa sigurnošću pretpostaviti da će smart telefon biti prilično tanak (bar tanji nego Galaxy S4). Povećanje kapacitet od samo 300 mAh i prilično značajnog povećanja dijagonale i povećanje rezolucije (sa 1920×1080 na 2560×1440 piksela). Ali možda je Samsung rešio pitanje energetske efikasnosti na drugi način: na primer, čipom ili optimizacijom softvera.

To ćemo znati vrlo brzo jer prezentacija Samsung Galaxy S5, prema poslednjim podacima, će se održati u 2 mesecu.

Izvor: phoneArena

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes