Intel Education: laptop “2-u-1” za edukativne svrhe

Kompanija Intel je zvanično predstavila laptop “2-u-1” za korišćenje u obrazovne svrhe, koji se može koristiti kao laptop ili tablet isključivanjem priključne stanice sa tastaturom.

ie3Osnova ovog računara je procesor Atom Z3740D iz porodice Bay Trail. Ovaj 22-nanometarski čip ima četiri jezgra koji rade na 1,33 GHz (do 1,83 GHz u turbo režimu) i integrisani grafički kontroler Intel HD Graphics. Veličina ekrana na dodir nije navedena, ali je verovatno da je 10 inča. Operativni sistem je Windows 8.1, a nudi do 7,8 sati trajanja baterije kada se koristi kao tablet i dodatna tri ili više sati u priključnoj stanici.

ie4Intel Education je dizajniran posebno za studente. Uređaj je opremljen sa dve kamere, koje se mogu koristiti prilikom obavljanja raznih obrazovnih zadataka. Na primer, možete instalirati objektiv uveličavanja za proučavanje i merenje mikroskopskih objekata. U tu svrhu programski postoji paket Intel Education Software, koji uključuje aplikaciju Intel Education Lab Camera. Uređaj takođe podržava senzor temperature koji radi sa softverom SPARKvue.

ie1Kućište je ojačano i može izdržati pad i do 70 cm; pruža zaštitu od vlage i prašine.

Ovaj računar je deo skupa rešenja Intel Education Solutions, koja obuhvata uređaje, programsku opremu, usluge i alate za stručno usavršavanje profesora koji se međusobno nadopunjuju kako bi preobrazili učenje i podučavanje u cilju omogućavanja uspeha učenika.

ie2

Izvor: Intel

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

One thought on “Intel Education: laptop “2-u-1” za edukativne svrhe”

Comments are closed.