Intel počeo isporuku procesora Core Haswell Refresh i prestavio nove Xeon čipove

Kompanija Intel je objavila ažurirani cenovnik svojih procesora: uvodi jedanaest novih Xeon čipova za servere.

intel0

Svi novi proizvodi uključuju i seriju Xeon E3 v3. Oni su izrađeni na 22-nanometarskoj tehnologiji. Broj jezgara je četiri, skoro svi procesori podržavaju istovremeno izvršenje do osam tokova instrukcija. Frekvencijski raspon je 2,0-3,7 GHz, maksimalne disipaciju toplote su 25-84 W. Cene novih procesora su prikazane u nastavku.

intel2

Također je navedeno da je Intel počeo isporuku ​​procesora Core Haswell Refresh. Ovi proizvodi, kao i novi Xeon, napravljeni su na 22-nanometarskoj tehnologiji pomoću tehnike Tri-Gate (tranzistori sa jakom strukturom). Desktop procesori uključuju korišćenje socketa LGA 1150. Matične ploče temeljene na Intel osmoj seriji će biti u mogućnosti da rade sa Haswell Refresh nakon odgovarajućeg ažuriranja BIOS-a.

intel1Takođe, imajte na umu da na kraju ove godine, Intel će izdati novu generaciju procesora, kodnog imena Broadwell, koji će zameniti Haswell. U proizvodnji procesora Broadwell primenjivaće se 14-nm tehnologija: to će smanjiti potrošnju energije i poboljšati performanse. U 2015, Broadwell čipovi će ustupiti rešenja generaciji Skylake: oni će dobiti mnogo bolji grafički kontroler i podršku RAM memorije DDR4.

Izvor:

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes