Intel priprema platformu Bay Trail-Entry za tablete

U nadi da će pokriti Kinesko i druga tržišta razvojem jeftinih Android tableta, Intel se priprema objaviti platformu Bay TrailEntry. Iz samog naziva se vidi da će se fokusirati na segment jeftinijih noviteta.

Intel-TabletPrema izvorima u 2014-toj, Intel planira isporučivati ​​40 miliona procesora za tablet računare. U prvom kvartalu je na tržište isporučeno oko pet miliona mobilnih čipova.

gsmarena_001Kako bi se olakšao razvoj nove platforme, Intel nudi kupcima referentni dizajn proizvoda na temelju Bay Trail-Entry, uključujući i 7inčni tablet sa Atom Z3735G čipom, kao i 8inčni modeli sa procesorom Atom Z3735F. Osim toga, proizvođač ima popis preporučenih dobavljača komponenti za tablete, kao što su AU Optronics, Innolux, SK Hynix, Micron, Nanya, Huawei, Broadcom, Realtek i mnogi drugi.

Mnogi analitičari veruju da sa izdavanjem Bay TrailEntry platforme, Intel nije usmerena toliko na dobit, već na osvajanje novih kupaca i kako bi proširio sferu uticaja u početnom segmentu. Ovde će se morati boriti sa MediaTek-om i mnogim kineskim proizvođačima.

Izvor: digitimes.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes