Intel sprema nove Skylake procesore šeste generacije

Dok Intel sa jedne strane određene procesore šalje u penziju, sa druge strane upražnjena mesta užurbano popunjava novim modelima. Trenutno se širom sveta u računarima baziranim na Intelovim tehnologijama većinom mogu naći stariji modeli procesora, a uz njih i oni koji trenutno predstavljaju najnoviju 4. generaciju Haswell procesora.

Intel Skylake procesori

Kako je od ranije poznato trenutnu Haswell generaciju procesora naslediće peta Broadwell generacija, koja bi prema trenutnim poslovnim planovima na tržište trebala stići tek početkom sledeće  2015. godine. Uprkos tome što je nova generacija procesora tek u dolasku to nije sprečilo Intel da se pohvali kako već priprema šestu – Skylake generaciju procesora.

Naime Intel je o Skylake procesorima govorio na IDF14 događanju (Intel Developer Forum) koji se održava u San Franciscu od 9. do 11. septembra. Budući da je izdavanje (još novije) šeste generacije procesora još uvek relativno daleko (druga polovina 2015. godine) iz Intela nisu hteli previše otkriti šta će nam doneti Skylake procesori, već se prikazivanje mogućnosti svelo na pokretanje benchmark (Futuremark 3DMark) alata na prikazanim uređajima sa Skylake procesorima (jedan desktop računar i jedan hibridni laptop), te na izjavu jednog od vodećih ljudi Intela Kirka Skaugena.

Naime Kirk Skaugen izjavio je kako korisnici od šeste generacije procesora mogu očekivati znatno povećanje performansi, smanjenu potrošnju energije tokom rada, što će za rezultat imati duže vreme autonomije na uređajima koji se napajaju putem baterije. Skylake procesori temeljiće se na istoj 14 nm tehnologiji kao i Broadwell procesori.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes