Internet Explorer 11 sada i zvanično dostupan za Windovs 7 OS

Internet-Explorer-11

U septembru je Microsoft predstavio “Release Preview” Internet Explorer 11 pretraživač za Windows 7 OS. Sada nam stiže vest da će Microsoft konačno ponuditi finalnu punu verziju Internet Explorer 11 pretraživača za Windows 7 operativni sistem. Microsoft je danas objavio da će Windows 7 imati na raspolaganju pretraživač koji se isporučuje sa Windows 8.1 OS. Pretaraživač će biti dostupan na 95 svetskih jezika i pojaviće se u narednih nekoliko nedelja. Novi pretraživač će prvo biti dostupan za one koji poseduju Developer i Release Preview verziju softvera. Internet Explorer 11 donosi poboljašanja u performansama (brže učitavanje strane, brža interakcija, brže JavaScript performanse), kao i manje opterećenja za CPU i samim tim manju potrošnju na bateriju.

Takođe je objavljeno ove sedmice od strane Google-a da će se ukloniti podršku za Internet Explorer 9 u Google aplikacijama. Dakle, ako ste još uvek korisnik Microsoftovog pretraživača Internet Explorer verovatno je dobra ideja da počnete koristiti najnovije verzije.

Ako su neki već instalirali preview verziju Internet Explorera 11 na Windowsu 7, oni će i biti prvi koji će ga dobiti. IE11 radi kako sa 32-bitnom tako i sa 64-bitnom verzijom Windowsa 7. Zanimljivo je da su objavljene hardverske specifikacije koje je potrebno ispuniti da bi Internet Explorer 11 radio, a one su:

  • 1 GHz ili brži procesor, 
  • 1 GB RAM memorije za 32-bitnu verziju
  • 2 GB RAM memorije za 64-bitnu verziju Windowsa 7,
  • 55 MB skladišnog prostora i dodatnih 30 MB za allfiles kao i
  • DirectX 9 kompatibilna grafika sa WDDM drajverom.
Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes