Internet Explorer će blokirati stare pluginove

Ukoliko ste sigurni da je vaš web browser siguran, da li isto možete reći i za web pluginove? Microsoft je odlučio da se pozabavi ovim sigurnosnim propustima, tako što će dodati veću sigurnosnu zaštitu od potencijalnih pretnji koje se mogu naći u browser pluginovima u Internet Exploreru.

Internet ExplorerSa Internet Explorer verzijama 8-11, Microsoft će blokirati stare ActiveX kontrole a ovo će biti dostupno u apdejtu koji stiže 12. avgusta. Međutim, šta se dešava ukoliko želite ActiveX osposobljen u Internet Exploreru? U tom slučaju ćete morati da isključite upozorenja kada posećujete sajt koji koristi stari plugin. U početku, Microsoft će fokusirati svoje inženjere da blokiraju starije Java pluginove a na noviji softver će se prebaciti kako vreme odmiče.

Zbog ovih mera, botnetovi i malware će imati manje mogućnosti da se proširi webom. Veliki uticaj bi ovaj apdejt imao i ukoliko bi Microsoft odlučio da ga proširi na Windows XP korisnike, kojih i dalje ima dosta, a znamo da je XP podložniji malware-u i napadima od kako je Microsoft odlučio da ukine podršku za ovaj OS.

 

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes