iPhone 6 sa ekranom od kristala safira

Glavni proizvođač pametnih telefona Apple-a – kompanija Foxconn završila sastavljanje prvog test prototipa iPhone 6 koji će biti teži i zaštićen sa staklom ekrana od safira..

SafirIphone

Navodi se da je, uprkos malo broju napravljenih pametnih telefona, Foxconn je postigao značajan napredak u proizvodnji “safir iPhone-a”. S obzirom  na činjenica da je proizvodnja ovog telefona mnogo složenija od proizvodnje sa mekim staklom Corning Gorilla Glass, koje se koristi u najnovijim pametnim telefonima.

Glasine da će Apple možda početi da koristi safir za iPhone pojavila se 2012. godine. Ipak Apple je tada objavio smart telefone – iPhone 5, iPhone 5c i iPhone 5s koji koriste stakla Gorilla Glass. U novembru prošle godine kompanija Cupertino je potpisala ugovor za 578 miliona dolara sa kompanijom GT Advanced Technologies da otvori fabriku za proizvodnju safir u Arizoni (SAD), ali stručnjaci kažu da će proizvodnja ovog preduzeća biti usmerena i za satove iWatch, koji bi trebalo da budu objavljeni tekuće godine.

Izvor: Apple Daily

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes