Izlazak grafičke kartice NVIDIA GeForce GTX 880 može biti odložen do 2015

U februaru ove godine su predstavljene grafičke kartice NVIDIA GeForce GTX 750 i GeForce GTX 750 Ti sa Maxwell arhitekturom temeljene na GM107 čipu, koji je proizveden na 28-nanometarskoj tehnologiji. Za buduće generacije proizvoda Maxwell planira koristiti 20-nanometarsku tehnologiju, ali izlazak iz tih kartica može biti odložen.

nv1

NVIDIA, kako je izvestio izvor, priprema kartice GeForce GTX 880 i GTX 880 Ti. On je napomenuo da će ove grafičke kartice biti znatno moćnije od GeForce GTX 780 i GTX 780 Ti. Takođe će i cena niža.

Postoji mogućnost da će Nvidia predstaviti jedan od akceleratora na temelju 20-nanometarske tehnologije sa Maxwell generacije čipa na kraju ove godine, ali, kao što je navedeno, šanse su male. Najverovatnije, odgovarajući proizvodi će debitovati tek početkom 2015. godine. To se objašnjava činjenicom da je ugovor proizvođača procesora TSMC sa AMD-om i NVIDIA-om, jednostavno nije spreman za početak masovne proizvodnje 20-nanometarskih proizvoda.

nv2

Treba napomenuti da je TSMC proizvodio 20 nm čipove u februaru ove godine. Međutim, ti su kapaciteti gotovo isključivo namenjena za procesore Apple A8, koji će biti instaliran na nove generacije smart telefona iPhone.

Izvor:

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes