Jeftini smartfon Google Nexus će dobiti 64-bitni procesor

Ne tako davno smo izvestili o tome da Google može objaviti jeftinu verziju smartfona Nexus, čija će cena biti oko 100 dolara. Navedeno je da će hardverska platforma uređaja biti sa MediaTek procesorom. Sada se zna i malo više detalja.

nexus1

Prema izvoru Economic Daily News, Nexus će dobiti jeftini 64-bitni procesor. Najverovatnije je reč o proizvodu MediaTek MT6732. Ovaj procesor ima četiri jezgra Cortex-A53 sa brzinom od 1,5 GHz, grafički akcelerator Mali-T760 sa podrškom za Open GL ES 3.0 i Open CL 1.2, kao i modem koji podržava komunikacijske standarde GSM, WCDMA i LTE.

Nije isključeno, a verovatno da će novi Nexus smartfon koristiti jači procesor MediaTek MT6752. Ovo rešenje ima osam 64-bitnih jezgra sa radnim taktom do 2.0GHz. Kao i slabiji, i ovaj čip podržava mobilne mreže četvrte generacije LTE.

nexus2S obzirom da će masovna proizvodnja oba ova procesora početi tek u trećem ili četvrtom kvartalu, najava jeftinih smart telefona Nexus očekuju se do kraja ove godine. Naravno, ulogu ima i operativni sistem Android.

Izvor: phonearena.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes