Još jednom Samsung GALAXY S5: Cene i specifikacija

Izvor Sammobile je objavio potvrđenu specifikaciju smart telefona Galaxy S5, kao i njegove varijacije cena. Teško je reći da li je ta informacija zaista nov podatak, ili je to samo logičan zaključak na osnovu trenutne situacije.

Galaxz s5

Prvo su izvestili da će biti pušten vodeći proizvod u dve verzije, metalni za 800 evra i od plastike, koji će koštati 650 evra (slično kao Apple iPhone 5s i iPhone 5c ). Metalni je u top verzijama, a to znači da je samo zadnji poklopac od metala, dok je ostatak smart telefona od plastike. Prema Sammobile, Samsung putem oglašavanja će ohrabriti kupce da to top varijanta. U ovom trenutku nije jasno, da će metalni uređaj pripadti S seriji ili još nekoj novijoj seriji F.

Potvrđena je informacija da je Samsung Galaxy S5 opremljen sa Super AMOLED ekranom rezolucije od 2560×1440 piksela (dijagonale najverovatnije od 5,25 inča). Poseduje kameru od 16 megapiksela, a procesor Exynos 6 ili Qualcomm Snapdragon 805  Operativni sistem će biti Android 4.4 KitKat.

Kao što možete da vidite, ništa novo. Štaviše, postoji malo neslaganje. Ne tako davno, predstavnik Qualcomm Snapdragon-a rekao da će prvi smart telefon sa Snapdragon 805 biti dostupan do maja. I prema Sammobile, Samsung Galaxy S5 će biti dostupan početkom aprila. Iako, naravno, vrlo je verovatno da ćemo u aprilu videti samo lansiranje verzije Exynos, a zatim u maju sledi varijanta sa Qualcomm Snapdragon 805.

U Sammobile-u tvrde da će se u maju i junu na tržištu pojaviti nova verzija Galaxy S5 – sa prefiksom zoom i mini pojedinačno. U ovom trenutku, samo znamo da će Galaxy S5 zoom dobiti 4,8 – inčni ekran sa rezolucijom od 960×540 piksela.

Izvor: sammobile

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes