Kako da kreirate portabilan Virtuelni Windows 7

Ideja portabilne aplikacije je da joj ne treba nikakva instalacija, one ne dodaju ništa u svoj registar i ne instaliraju nikakve nove usluge ili drajvere. Možemo pokrenuti program, tako što ćemo samo dvaput kliknuti na aplikaciju, a da deinstalirate program, samo izbrišite fajl (ove) koji čine aplikaciju.

Portable-Virtual-Windows-7

Razlika između portabilnog Windows-a i portabilnog Virtuelnog Windows-a je :

Portabilan Windows: Pokrećete gа sa USB stika koji ima Windows 7 već instaliran, što Vam omogućava da koristite samo jedan operativni sistem. Takođe, bi trebalo da se promeni redosled pokretanja da biste mogli da uspešno pokrenete OS sa USB-a, što može biti prilično teško raditi kod tuđeg računara.

Portabilni Virtuelni Windows: Nema potrebe da se menja redosled pokretanja sistema, može se pokrenuti na bilo kom računaru sa već pokrenutim operativnim sistemom, on može da rukuje sa više virtuelnih operativnih sistema, i svi moramo biti oprezni jer eksterni disk usvaja slovo diska, kada ga spojimo na kompjuterski sistem.

Kako da kreirate portabilan Virtualni Windows 7:

1. Potreban Vam je USB stik od 50GB i više ili  External HDD.

2. Pored toga Vam je potreban Windows 7 Disk ili .ISO fajl

3. Preuzmite Portable VirtualBox

4. Pokrenite preuzeti Portable VirtualBox i ekstraktujte sadržaj na Vaš eksterni USB drajv.

5. Na Vašem eksternom USB drajvu. pronađite Portable-VirtualBox folder i duplim klikom pokrenite Portable-VirtualBox.exe fajl, izaberete jezik.

6. Posle toga pojaviće Vam se Portable-VirtualBox prozor, gde treba da selektujete opciju “Extract the files for a 32 and 64-Bit and system“ i kliknete na dugme Download installation file of VirtualBox.

7. Sada pokrenite Portable-VirtualBox.exe, ako Vam se pojavi poruka “Please start VirtualBox again, so that all paths can be adapted!”  misli se na to da ugasite pa ponovo pokrente Portable-VirtualBox.exe.

8. Kada ste pokrenuli Portable-VirtualBox kliknite u levom gornjem uglu prozora na ‘New’ dugme koje liči na sunce plavu ikonicu.

9. U ovom prozoru upišite ime Operativnog Sistema. Kliknite na Next *Napomena: Ukoliko ste ukucali ime Vaše Virtuelne Mašine Windows 7, polja Type i Version će se automatski popuniti u Windows 7.

10. Dalje, izaberite količinu RAM memorije.

11. Napravite sada virtuelni hard disk, odaberete ‘Create a virtual hard drive now’, i kliknete na Next.

12. Odaberete ‘VDI (Virtual Disk Image)’ kliknete na Next.

13. Ovde selektujete Dynamically allocated pa opet Next.

14. U prozoru File location and size kliknete na dugme Create.

15. Selektujete Windows 7 koji se nalaze u gornje levom delu prozora Virtualbox Manager nakon čega ćete kliknutu na Start.

16. Selektujete lokaciju diska ili .ISO fajla i pratite upustva Windows 7 instalacije.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes