Kako da sakrijete hard disk ili particiju u Windowsu

Da li je Vam potrebno da sakrijete ili demontirate particiju, tako da drugi korisnici ne mogu više da je vide i ili da snimaju fajlove na nju? Ovde ću Vam pokazati kako to da uradite.

1. Idite na Start Menu, desni klik na, i onda izaberete na padajučoj listi Manage. Ovo će Vas odvesti na Computer Management prozor.

menagment

2.U levom delu prozora, kliknete na Disk Management.

3. U sekciji Disk Management, videćete na desnoj strani prozora informacijame o diskovima, možete videte naziv particije ili diska, veličinu i tip svake particije na vašem sistemu.

4. Ovde možete videti listu sa svim Hard Diskovima i Particijama na Vašem računaru.

5. Desnim klikom na Hard Disk ili Particiju koju želite da sakrijete, idete i kliknete na “Change Drive Letter and Paths“.

harddisk

6. Kada izaberete “Change Drive Letter and Paths” u ovom prozoru kliknite na Remove dugme.

7. Sistem će Vas pitati da li zaista želite da uklonite drive letter. Izaberite Yes.

removehard

8. I sada je disk sakriven (demontoran)

Napomena: Proverite da li ste zatvorili sve aplikacije koje koriste fajlove iz te particije, a zatim kliknite na dugme Yes, da bi se nastavilo uklanjanje particije. Particija nikada neće biti na raspolaganju korisnicima, osim ako se odlučite da je ponovo načinite vidljivom. Tako što ćete načiniti iste korake samo što ćete u zadnjem koraku ići na Add, izaberete particiju koju ćete dodati i ona će ponovo biti vidljiva svima.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes