Kako isključiti poruku “Windows Detected a Hard Disc Problem”

Ova poruka o grešci se generiše ako imati neispravan hard disk ili hard disk koji nije kompletno formatiran ili ako ima bilo kakav bad sector. Ova poruka obaveštava i ako postoji neki problem sa hard diskom, tako da je potrebno da kreirate rezervnu kopiju datoteka jer ih možete izgubiti, ali u 90% hard diskova niko nije imao taj problem, ali će Vam prozori sa ovakvom porukom stalno izlaziti i može Vas veoma nervirati. Da biste to isključili pratite sledeće korake:

1. Idite redom na Start > Run i ovde ukucajte gpedit.msc i kliknite na dugme OK.

Step-12

2. U prozoru koji će Vam se otvoriti pratite sledeću navigaciju: Administrative Templates > System > Troubleshooting and Diagnostics > Disk Diagnostics.

Step-22

3. Kada otvorite direktorijum Disk Diagnostics u njemu će se pojaviti dve stavke, a Vi ćete duplim klikom otvoriti stavku pod nazivom  Disc Diagnostic:Configure exectution level.

Step-32

4. Kada Vam se otvori meni za konfiguraciju, moraćete da podesite nivo izvršenja na Disable zato što je po defaultu podešeno na Not configured ili na Enabled.

Step-4

5. Sada kliknite na Apply i OK i restartujte Vaš računar.

Upozorenje: Ova metoda neće popraviti Vaš hard disk ako je on u kvaru, pa ako izgubite podatke nismo odgovorni za bilo šta da se dogodi od toga, zato se prvo uverite da Vaš disk nije pokvaren.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes