Kako napraviti i koristiti System Image Backup na OS Windows 8.1

Kao što znamo System Image Backup je uklonjen iz operativnog sistema Windows 8.1, pa možda mislite da se rezervne kopije samo mogu napraviti pomoću nekog dodatnog softvera. Još uvek možete napraviti System Image Backup pomoću Power Shell-a na Windowsu 8.1.

1. Pritisnite tastere windows_symbol+ R da bi Vam se otvorio Run prozor, gde ćete ukucati CMD i kliknuti na OK kako bi Vam se otvorio Command Prompt

Backup2. Command Prompt-u kucate Power Shell i pritisnite Enter

Backup1

 

3. Nakon što ste završili sa Power Shell naredbom, upišite sledeću naredbu: ” wbAdmin start backup -backupTarget:E: -include:C: -allCritical -quiet(C: disk je onaj sa koga zelimo da napravimo backup, ukoliko je kod Vas sistem na drugom disku samo promenite slovo. Dok je E: disk onaj gde želimo da sačuvamo backup Image fajl )

Backup2

4. Nakon završetka procesa trebali biste videti folder pod nazivom WindowsImageBackup na disku gde ste odredili da bude sačuvan, i to znači da je proces uspešno završen.

Backup3

5. Da biste vratili Image Backup datoteku samo butujte Vaš Windows 8.1 disk, i na početnom ekranu kliknite na Repair Computer.

Backup4

6. Kliknite na Troubleshoot.

Backup5

7. Nakon toga kliknite na Advanced Options.

Backup6

 

8. Selektujte Vaš operativni sistem i kliknite na Select a System Image.

Backup7

9. Sada ćete selektovati particiju gde ste snimili backup fajl.

Backup8

10. Zatim odaberite trenutno vreme i datum i kliknite na Finish.

Backup9

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes