Kako podesiti MS Outlook 2013 na OS Windows 8.1?

Nova verzija operativnog sistema Windows 8.1 dolazi sa naprednim funkcijama preko kojih korisnici doživljavaju jedan novi svet tehnologije. Postoji mnogo poboljšanja u Windowsu 8.1 u smislu upravljivosti, bezbednosti, kao i učinkovito korisničko iskustvo i mnogim drugim faktorima impresivnim za poslovanje, kao i za profesionalno napredovanje.

Mi smo predstavnici ere brzo rastuće tehnologije, gde poslovna komunikacija, e-poštu i drugi tehnički poslovi su deo našeg svakodnevnog života. Mi smo upoznati sa mnogim e-mail klijentima i Outlook je jedan među njima. MS Outlook nije samo platforma za e-mail komunikacija, on je više od toga. Novi MS Outlook ima neke ogromne karakteristike kao što su:

  • Novi fascinatni interfejs
  • Veoma koristan Weather bar
  • Lakoća umetanja slike na mrežu, itd.

Nekima od nas je teško da konfigurišemo MS Outlook 2013 u operativnom sistemu Windows 8.1. Ali ovde ćemo govoriti o koracima za konfigurisanje MS Outlook-a 2013. Zaista, mnogi korisnici su rekli da je malo problematično po prvi put kad se susretnu sa Windowsom 8.1, ali to nije previše teško kao što mislimo.

Zahtevi za konfiguraciju MS Outlook-a 2013 :

  • Microsoft Outlook (2013)
  • Internet konkecija
  • Korisnički nalog (Windows live ili hotmail)

Podešavanje MS Outlook-a 2013 na OS Windows 8.1

Korak 1

Kliknite na Microsoft Outlook ikonicu, dobićete prozor sa porukom “WELCOME TO OULOOK 2013”. Samo kliknite na “NEXT” dugme da bi nastavili proces.

outlook-2013

Korak 2

U sledećem koraku, treba da kliknete na “ADD ACCOUNT” dugme i selektujete opciju Email Account. Zatim će Vam se pojaviti prozor gde treba da ukucate Vaše korisničko ime, mejl i lozinku. Nakon što ste ispunili sva potrebna polja, idete sve na “NEXT”; “NEXT” sve dok Vam se ne pojavi finish dugme na koje ćete kliknuti.

add-outlook-account

RUČNO PODEŠAVANJE

Selektujete “MANUAL SETUP OR ADDITIONAL SERVER TYPES” i kliknete na “NEXT” dugme.

mail-server-setting

U sledećem prozoru selektujete “INTERNET EMAIL” i kliknete na NEXT dugme. Sada će Vam se pokazati forma koju treba ispunti sa Vašim korisničkim imenom, mail adresom, lozinkom, POP3, IMAP, SMTP itd. Nakon što ste popunili sva polja kliknite na “MORE SETTING” dugme.

pop-imap-account-settings

U prozoru “Internet E-mail Settings”, kliknite na “Outgoing Server” tab i čekirajte polje ispred “My outgoing (SMTP) server needs authentication”. Osim toga, izaberete “Use same settings as my incoming mail server” dugme. Kliknete na “Advanced” tab i ispunite sve potrebne podatke. Kada ste završili, kliknite na “OK” snimite promete i izađite iz prozora.

smtp-authentication

Dobićete prozor sa opcijom “ADD ACCOUNT”

Čekirajte polje ispred “AUTOMATICALLY CHECK THE ACCOUNT SETTING ONCE NEXT IS CLIKCED” i kliknite na “Next”. Microsoft Outlook 2013 će automatski proveriti podešavanje naloga. Nakon dobijanja poruke dobrodošlice klilnite na “CLOSE” dugme pa zatim “FINISH” da bi snimili ranija podešavanja.

Ali, ako niste dobili poruku dobrodošlice proverite gore navedena podešavanja, kao i to da li ste ispravno uneli tražene podatke. Nadam se da je ovaj članak nekome pomogao ukoliko je imao problema sa podešavanjem MS Outlook 2013 na Windowsu 8.1.

.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes