Kako ručno izbrisati Google Chrome ekstenziju

Svi znamo da se Google Chrome ekstenzije mogu lako izbrisati. Ali šta ako iz nekog nepoznatog razloga ne možete izbrisati Chrome ekstenziju na normalan način? To se događa mnogo više puta nego što možda mislite.

Tu su i zlonamerne ekstenzije koje Vas mogu bombardovati sa oglasima i one se ne mogu lako ukloniti, u nekim slučajevima ne možete ih ukloniti.

Ovde ću Vam pokazati kako možete jednostavno ručno obrisati Chrome ekstenziju u slučaju da se ne može izbrisati normalno.

1. Idete u Control panel, pa zatim  Folder Options.

force-delete-extension-1

2. Ovde ćete izabrati View tab i čekirati polje ispred Show hidden files, folders, and drives i kliknuti na dugme Apply.

force-delete-extension-2

3. Nakon što ste skrivene fajlove učinili vidljivim, otvorićete Google Chrome pretraživač i pronaći instalirane ekstenzije po sledećoj putanji: Wrench Menu > Tools > Extensions.

Chrome-Ex-3

4. Kad uđete u ekstenzije potrebno je čekirati polje ispred Developer mode, ovde je potrebno zapamtiti ID ekstenzije koji će nam trebati kasnije.

Screenshot_1

5. Sad je potrebno da pronađete sledeći direktorijum na Vašem računaru: C:\Users\your username\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions, zatim u Extensions folderu treba da pronađete id ekstenzije koju želite da obrišete, kada je pronaćete obrišite folder u potpunosti.

Force-delete-extension-chrome-2

6. Sada bi Vaša ekstenzija trebala biti izbrisana.

Force-delete-extension-chrome-3

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes