Kompanija ECS predstavila novi mini računar iz Liva serije

Kompanija ECS (Elitegroup) proširila je svoju ponudu unutar LIVA mini PC serije. Novi model dolazi pod nazivom LIVA X, a odlikuju ga prvenstveno male dimenzije kućišta koje je manje i od limenke popularne Coca-Cole.

ECS  Liva

Dimenzije kućišta su 135 x 83 x 40 milimetara, što su poprilično male dimenzije za jedana prvai računar, koliko male najbolje govori pore]enje sa početka vesti, te dodatna kako je od ovog računara veći čak i iPhone 6 Plus. No pustimo se dimenzija, pogledajmo što se skriva unutar kućišta.

ECS  Liva-1

Budući da su dimenzije takve kakve jesu nije bilo dovoljno prostora za ugradnju sistema hlađenja sa ventilatorom, što je dodatni plus, jer je LIVA X računar u potpunosti nečujan. Najveća buka tokom rada će se tako odnositi na Vašu tastaturu i miša. Zavisno od modela mini računar dolazi sa 32, odnosno, sa 64 GB eMMC memorije. Ako Vaše potrebe zahtevaju veći skladišni prostor isti se može dodatno proširiti ugradnjom jednog SSD diska mSATA formata.

ECS  Liva-3

Količina radne memorije takođe zavisi od modela, te su na raspolaganju modeli sa 2 i 4 GB DDR3L RAM-a. LIVA X pokreću Intelovi dvojezgarni i 64-bitni Bay Trail-M i Bay Trail-I SoC-evi, koji su izređeni pomoću 22nm tehnologije, a koji mogu potegnuti do maksimalnih 2,25 GHz. HD Zvuk i Gigabitni LAN osigurava Realtek sa svojim ALC283 i RTL8111G čipovima.

Sa prednje strane kućišta nalaze se tri USB porta, od čega je jedan USB 3.0, dok zadnja strana skriva već spomenuti Gigabitni LAN port, te HDMI i D-Sub video izlaze. Nadalje tu je i neizostavna podrška za Bluetooth i Wi-Fi. Recimo još i to kako LIVA X uz VESA standard podržava i rad sa dva monitora, te kako je energetski ne zahtevna – tokom rada mu je potrebno samo 15W.

LIVA X bi za koji dan trebala stići u prodavnice po ceni od 200 do 250 američkih dolara. Cena naravno varira u odnosu na odabrani hardver. Više o LIVA X mini računaru možete saznati na proizvođačevim zvaničnim stranicama.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes