Kompanija Google predstavila Nexus Player

Google je tokom jučerašnjeg dana predstavio nove uređaje iz Nexus serije, te novu verziju Android operativnog sistema koja će pokretati sav taj hardver. Google je pored novog smartfona i tableta predstavio još jedan uređaj iz Nexus serije kojeg će takođe pokretati novi Lollipop Android – Nexus Player.

Nexus Player

Specifikacije – Intelov četverojezgarni Atom procesor sa radmim taktom od 1,83 GHz, PowerVR Series 6 grafika, 1 GB RAM-a, 8 GB interne memorije i podrška za Wi-Fi mreže.

Dizajn Google Nexus playera izgledom pomalo podseća na već viđene bežične punjače smartfona i tableta. Dimenzije su mu 120 x 120 x 20 milimetara, težina 235 grama i sa televizorom se spaja putem HDMI kabla. Glavna namena mu je reprodukcija video i muzičkih fajlova do kojih dolazi putem Interneta ili putem vaše kućne mreže.

Kako se temelji na Android operativnom sistemu Nexus player podržava igre i aplikacije sa Google Play prodavnice. Za potrebe gaminga Google je pripremio igračima kontroler kojeg će biti potrebno dodatno platiti, jer će se prodavati odvojeno od Playera. Nadalje tu je podrška za Chromecast, te za glasovne komande koje se izdaju putem mikrofona smeštenog unutar daljinskog upravljača.

Nexus Player 1

Što se tiče cene ona će iznositi 99 dolara za Player, te dodatnih 39 dolara za igrači kontroler. Isti će se moći kupiti isključivo putem Google Play prodavnice. Detaljnije informacije o Nexus Playeru možete pronaći na zvaničnim internet stranicama.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes