Konačno stiže i Canonical smartfon sa Ubuntu Touch operativnim sistemom

Najnovije informacije iz sveta Ubuntua i kompanije Canonical govore kako ćemo vrlo skoro (konačno) ugledati smartfon kojeg pokreće Ubuntu Touch operativni sistem.

Canonical smartphone  Ubuntu Touch

Canonical je još početkom februara (ove godine) dogovorio saradnju sa kineskom kompanijom Meizu i kako se čini njihov najnoviji Meizu MX4 smartfon će biti onaj koji će konačno doneti Ubuntu na smart telefone. Iako su se i ranije pojavljivale razne glasine oko toga, obe kompanije su mudro ćutale.

Međutim sada je Meizu “slučajno” potvrdio kako će njihov MX4 biti spreman do najkasnije decembra ove godine, te kako će se isti temelji na Ubuntu Touch OS-u. Što se tiče hardverskih specifikacija Ubuntu Touch verzija će biti ista “klasičnoj” Android verziji, dok će jedinu razliku činiti softverski deo.

Dakle kako sad stvari stoje prvi Ubuntu Touch smartfon imaće osmojezgarni MediaTekov MT6595 SoC, 2 GB RAM-a, do 64 GB skladišnog prostora, kamere rezolucije 20,7 MP (glavna) i 2 MP (prednja), te IPS ekran veličine 5,3-inča i rezolucije 1920 x 1152 piksela.

Da li će se Canonical-ovi planovi o Ubuntu Touch smartfonu ovaj put i ostvariti videćemo kroz koji mesec, jer decembra više i nije tako daleko.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes