Lenovo kupio Motorolu Mobility od Google-a

Google je službeno potvrdio informaciju koja je u medije procurila samo nekoliko sati pre toga da je Motorola prodata Lenovu. Motorola Mobility je od 2011. godine u vlasništvu Google-a koji je nije uspeo vratiti na put stare slave i profitabilnosti, pa se izgleda internetski div odlučio na prodaju. Dogovorena cena je 2,91 milijardi dolara, a Google uprkos prodaje kompanije zadržava vlasništvo nad velikom većinom postojećih patenata i onih koji su još uvek u proceduri dobijanja.

motorola-lenovoMotorola Mobility je veoma prepoznat brend širom sveta i trenutno treći po veličini proizvođač Android smart telefona u Americi, i treći po veličini proizvođač smart telefona u Latinskoj Americi. Transakcija je uslovljena zadovoljenjem proceduralnih zahteva, običajnim završnim odredbama i drugim potrebnim odobrenjima.

Lenovo je u zadnjim mesecima bio glavna tema kad god se govorilo o preuzimanjima u IT sektoru, pa ga se tako povezivalo sa prodajom posrnulog BlackBerry-a, te nakon nešto slabijih finansijskih rezutata HTC-a, i sa potencijalnom kupovinom te kompanije. Budući da Lenovo teži postati vodeći svetski proizvođač  mobilnih telefona, ovaj bi im potez mogao donekle olakšati ostvarivanje zacrtanog cilja.

Izvor: techcrunch.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes