Lenovo odlučio izraditi i veći model Vibe X2 smartfona

Prema trenutnim informacijama novi model bi trebao biti po dimenzijama veći, a hardverom slabiji od Vibe X2 smartfona kojeg je ova kompanija predstavila početkom septembra ove godine. Novi model će ponešto dobiti, ali isto tako će ponešto i izgubiti u odnosu na originalni Vibe X2. Dobiće veći ekran, tako da će novi model imati 5,3-inčni ekran umesto dosadašnjeg 5,0-inčnog ekrana. Iako je dijagonala ekrana veća rezolucija istoga se neće menjati – ekran će i dalje imati 1920 x 1080 rezoluciju.

Lenovo  Vibe X2 smartphoneMeđutim zahvaljujući većem ekranu dimenzije kućišta će se ipak ponešto promeniti, isto će postati duže i tanje u odnosu na originalni Vibe X2. Koliko duže, za sada se ne zna, ali se zna da će umesto 7,8 milimetara debljina kućišta iznositi 6,8 milimetara. Kad je u pitanju uzimanje, Lenovo je odlučio novi model opremiti sporijim procesorom, tako da umesto osmojezgarnog MediaTekovog procesora brzine 2,0 GHz, novi model će imati procesor s istim brojem jezgara, ali će isti raditi pri brzini od 1,5 GHz.

Što se tiče specifikacija poput ugrađenih kamera, količine RAM-a, skladišnog prostora, te operativnog sistema novi X2 imaće zadnju (glavnu) kameru rezolucije 13 MP i prednju rezolucije 8 MP što će se ponajviše svideti ljubiteljima selfija. Količina radne memorije, odnosno RAM-a ostaje ista kao i kod Vibe X2 modela – 2 GB, dok će količina interne memorije ovaj put prepoloviti (16 GB) u odnosu na raniji (originalni) model. Manje internog prostora Lenovo namerava kompezovati ugradnjom slota za microSD memorijske kartice.

Za kraj recimo još i to da će novi X2 pokretati ista verzija Androida kao i raniji Vibe X2 – KitKat verzije 4.4. Vreme dolaska na tržište kao i sama cena budućeg smartfona su još uvek nepoznati.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes