Lenovo predstavio najlakši 14 – inčni Ultrabook na svetu

Kompanija Lenovo je predstavila na sajmu elektronike CES 2014 najlakši 14 – inčni Ultrabook na svetu. Težina modela Lenovo ThinkPad X1 Carbon je samo 1,2 kilograma,a debljina 17,7 milimetara. Takav rezultat kompanija je postigla zahvaljujući činjenici da je kućište Ultrabook-a napravljeno od ugljeničnih vlakana – materijal koji se obično koristi u avio industriji i u proizvodnji trkačkih automobila.

CES-2014-Lenovo2

Na tržištu novi proizvod će biti ponuđen sa različitim opcijama ekranima. Većina će ponuditi vrhunske performanse 14-inčni ekran VKHD 2560 x 1440 piksela rezolucije. Pored toga, u prodaja će biti dostupna opcija sa rezolucijom od HD + sa rezolucijom od 1600 x 900 piksela.

Ultrabook, prvenstveno namenjen za profesionalce, zasnovan na temeljima procesora Intel Core i7 četvrte generacije, opremljen je još i sa SSD memorijom sa 512 GB i 8 GB RAM memorije.

Novi X1 Carbon koristi Adaptive tastaturu, koja pomaže u pronalaženju pravih tastera u tim ili drugim aplikacijama. Osim toga, novo je i to da nudi podršku glasa i kontrolu gestovima, kao i tehnologija Rapid Charging, zahvaljujući kojoj je uređaju za punjenje baterije do 80 posto potrebno samo sat vremena. Proizvođač navodi da je trajanje baterije do 9 sati. Ljubiteljima putovanja će biti drago kada čuju da postoji 4G-modul.

Cena novog Ultrabook-a Lenovo ThinkPad X1 Carbon će početi sa 1299 dolara. U prodaji će biti krajem januara.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes