Lenovo predstavio novi 13-inčni Yoga 2 tablet

Kompanija Lenovo predstavila svojim novim 13-inčnim tabletom koji se zove Yoga 2 i velik je kao Windows Ultrabook. Linija tableta koje Lenovo izbacuje kreće se u rasponu od 8 i 10 – inča, tako da je ovaj Yoga 2 tablet vrlo zanimljiv i u neku ruku čudan uređaj.

lenovo-yoga-tablet-2-13Lenovo se specijalizovao za Android i Windows tablete, a ovaj uređaj izgleda kao tablet, ali je iste veličine kao notebook, a ekran (2560 x 1440)  je vrlo jasan i oštar. Ono što je takođe čudno je da radi kao notebook zahvaljujući quad-core Atom procesoru. Ima i nožicu koja se preklapa iza leđa uređaja.

Baterija može trajati oko 15 sati, duže nego većina Ultrabooks uređaja. Cena je 700 dolara, a Yoga 2 bi trebao izaći na tržište sledeći mjesec. Pitanje je kako će ovaj uređaj proći kod korisnika, no sigurno je da se tu radi o jednom novom konceptu  gde se spajaju notebook karakteristike i tablet mogućnosti u jednu celinu.

Prvi prodajni rezultati pokazaće da li je Lenovo pogodio koncept ili će mu se ovaj uređaj obiti u glavu. Mnogi će ga hteti kupiti zbog njegovog interesantnog koncepta, a ako korisnička iskustva budu dobra za očekivati je da Yoga 2 možda dobije i nastavak u obliku Yoga 3 uređaja. Kažu da su nastavci uvek lošiji od originala, no ima i izuzetaka. Verujemo kako je Yoga 2 upravo taj izuzetak.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes