Lenovo predstavio smartfon K920 Vibe Z2 Pro

Lenovo je upravo predstavio svoj dugo najavljivani Lenovo K920 Vibe Z2 Pro smart telefon, koji će u prodaju u Kini krenuti sledećeg meseca.

Lenovo-K920-Vibe-Z2-Pro

Po specifikacijama ovaj smartfon spada u sam vrh ponude Android uređaja, tako da se konkurencija na vrhu dodatno zaoštrila. Kao i LG G3, Vibe Z2 Pro ima QHD ekran (2560 x 1440 px), no uz veću dijagonalu – tačno 6 inča, uz rezoluciju od 490 ppi, što je veća rezolucija nego kod Galaxy-a S5, no nešto manja nego kod LG G3.

Lenovo K920 Vibe Z2 Pro dolazi sa vrlo tankim, samo 7.7 mm, kućištem i vrlo uskim okvirom tako da veliki ekran prekriva gotovo ceii prednji deo uređaja.

Ostatak hardvera je sličan kao i kod konkurencije. Unutar smartfona je Qualcomm Snapdragon 801 procesor na 2.5GHz, dakle onaj isti koji se nalazi i kod južnokorejaca.

Sa Sony Xperia Z2 modelom deli jednu karakteristiku, a to je 3 GB RAM memorije. Sa zadnje strane se nalazi 16 MP kamera sa BSI senzorom i optičkom stabilizacijom slike, koja osim fotografija, može snimati i 4K video.

Što se tiče konekcije, tu je podrška za 4G LTE, kao i već standardne 3G, Wifi, Bluetooh i NFC konekcije. Za razliku od gore ostalih K920 Vibe Z2 Pro ima podršku za dual-sim, što je retkost u ovom tržišnom segmentu. Dodajmo ovome da baterija ima kapacitet od čak 4000 mAh, što nije ni čudno s obzirom da je ekran vrlo velik. Tu je i trenutno aktuelni Android 4.4 KitKat operativni sistem.

Lenovo planira krenuti sa prodajom ovog uređaja u septembru i to u svojoj matičnoj državi Kini, no očekuje se dostupnost i na ostalim svetskim tržištima. S obzirom na specifikacije, uređaj bi mogao postati vrlo popularan širom sveta.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes