LG će predstaviti prvi na svetu zakrivljeni IPS UltraWide monitor

LG Electronics (LG) će predstaviti svoj najnoviji zakrivljeni IPS UltraWide monitor odnosom stranica 21:9 (model 34UC97) i druge nove monitore tokom sajma IFA 2014 u Berlinu u Nemačkoj. Ovaj prvi na svetu 34-inčni monitor sa zakrivljenim IPS ekranom odnosa stranica 21:9 pruža zapanjujući kvalitet slike i niz praktičnih mogućnosti povezivosti.
Curved-Ultrawide-LGNa sajmu IFA 2014 biće predstavljen i zapanjujući Digital Cinema 4K monitor (model 31MU97) te gaming monitor sa brojnim naprednim funkcijama (model 24GM77) koji kombinuju superiorne  performanse sa modernim stilom i svestranom funkcionalnošću.LG monitor

LG-ev besprimerni zakrivljeni IPS UltraWide monitor odnosa stranica 21:9 sveobuhvatno je rešenje, prilagođeno potrebama profesionalnih korisnika i entuzijasta za kućnu zabavu koji zahvaljujući većoj površini ekrana mogu obaviti više posla u kraćem vremenu. Dodajući blagu zakrivljenost monitoru odnosa stranica 21:9, LG je kreirao jedinstveni proizvod koji pruža uranjajuće iskustvo. Quad HD ekran od 3440 x 1440 piksela pruža digitalnim fotografima i filmašima nivo detalja i preciznosti koju njihov posao zaheva. Kompatibilan sa vlastitim iMac računarima, LG-ev monitor 34UC97 sa lakoćom pokreće sadržaje sa zahevnom grafikom i videom na oba sistema, a podržava i Thunderbolt™ 2 koji osigurava veću brzinu prenosa podataka – četiri puta veću u poređenju sa USB 3.0 — i omogućava lančano povezivanje više uređaja. Monitor je takođe opremljen ugrađenim MAXX AUDIO® i stereo zvučnicima snage 7 W koji garantuje vrhunac zvučne izvedbe na svim frekvencijama.

Osim prvog u svetu zakrivljenog UltraWide monitora odnosa stranica 21:9, na ovogodišnjem sajmu IFA LG će po prvi put predstaviti svoj Digital Cinema 4K monitor. Ovaj uređaj zadovoljava Digital Cinema Initiative standard za ekrane sa rezolucijom 4K, smeštajući 4096 x 2160 piksela u 31-inčni ekran za rezoluciju jednaku onoj Full HD monitora. Model 31MU97 omogućava montažerima gledanje originalnog 4K sadržaja. Digital Cinema 4K monitor uz LG-ev IPS 4K zaslon pruža zapanjujuću oštrinu slike  i široki kut gledanja. Uz mogućnost prikaza 99 posto Adobe RGB prostora boja, ovaj monitor savršen je izbor za filmaše i stručnjake sa područja dizajna i fotografije. Digital Cinema 4K monitor ima podršku za hardversku kalibraciju, a tu je i Dual Color Space, LG-ev ekskluzivan kalibracijski softver True Color Pro.

Gameri će ceniti LG-ev novi gaming monitor 24GM77 koji je posebno dizajniran za prikaz brze akcije i prilagođen najnovijim FPS igrama. Osvežavanje od 144 Hz osigurava da čak i najnapetije akcije deluju glatko i bez treperenja, dok LG-ev način rada Dynamic Action Sync (DAS) drastično smanjuje kašnjenje prikaza, omogućujući korisniku brže reagovanje na akciju na ekranu. Tu je i funkcija Black Stabilizer za dosledan prikaz crne boje u različitim scenama i načinima igranja koja omogućava tri prilagođena podešavanja koje se mogu primeniti pritiskom tipke na monitoru, sa opcijom kreiranja prilagođenog podešavanja. Motion 240, razvijen posebno za ovaj gaming monitor, pomaže umanjiti zamagljivanje pokreta sa bržim vremenom odziva od manje od 1 ms.

„Brojni od nas provode više vremena pred računarskim monitorom nego ispred televizora, a proizvođači monitora – kad je reč o inovacijama – ne idu ukorak sa proizvođačima televizora“,  rekao je Hyoung-sei Park, šef odseka za IT Business u kompaniji LG Electronics Home Entertainment. „U LG-u inovacije u tehnologiji ekrana nisu ograničene na naše televizore koji su vodeći na tržištu – aktivno ih implementiramo u napredne računarske monitore. Upravo zato smo posebno ponosni na predstavljanje prvog zakrivljenog UltraWide monitora odnosa stranica 21:9 sa zakrivljenim IPS ekranom koji pruža ugao vidljivosti od 178 stepeni i zapanjujuće iskustvo gledanja.“

Sledeća generacija LG-evih naprednih računarskih monitora biće predstavljeni na sajmu IFA 2014 u dvorani 11.2  u Messe Berlin od 5. do 10. septembra.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes