LG Electronics predstavio najtanji okvir za smartfon

Južnokorejski LG Electronics nastavlja sa iznenađenjima, a ovaj put kroz svoju diviziju LG Display, zaduženu za proizvodnju ekrana. Naime, proizveli su najtanji ekran ikad, sa okvirom od svega 0,7 milimetara, što je tanje čak i od kreditnih kartica, čiji je standard 0,8 milimetara.

lg-displayKad se to postavi na predstavljeni 5,3 inča FULL HD LCD ekran, onda je dojam još bolji i neverovatniji. A kad podsetimo da je LG pre samo godinu dana predstavio najtanji ekran debljine 2,3 milimetara onda je jasno koliko su u 365 dana postigli uspeha na ovom polju. Prestigli su prema tome konkurenciju u vidu kompanija kao Sharp Aquos Crystal, Aquos Crystal X i HTC.

Ekrna koristi Neo Edge tehnologiju i ima prvi na svetu napredni touch unutar samog ekrana (AIT – advanced In-Cell Touch) koji za rad i držanje ekrana u celini koristi lepljivu materiju umesto dvostruke trake. Ali ni to nije sve, LG je svoj ekran napravio vodootpornim, ali i otpornim na prašinu. Uz to i blokira svetlost pa je sve vidljivo i na jakom suncu ili nekom jačem svetlu koje udara direktno u ekran.

Neki bi pomislili da to smanjuje kvalitetu ekrana, ali on je zapravo otporniji jer je zbog takve tankoće elastičniji i odoleva svim pritiscima bolje nego “deblji” ekran. Kao najbolje za kraj, proizvodnja je jeftinija jer nisu potrebne posebne komponente za touch, sve je već unutar samog ekrana. Prodaja kreće već u novembru, ali samo za kinesko tržište, jer kod njih je velika potražnja za velikim ekranima. Nakon toga će LG omogućiti ekrane i u više zemalja.

Ipak, da ne bi sve delovalo tako divno i krasno, javlja se skepticizam kod nekih jer tek će testovi pokazati koliko je ovaj ekran otporan na padove i neke uobičajene stvari u svakodnevnici. Kao što će pokazati i hoće li tanji ekran uticati na rad smartfona.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes