LG G3 sa 2K displejom i 64 bitnim procesorom

Korejski izvor ZDNet objavio je najnovije informacije o navodnim karakteristikama modela LG G3 za 2014-tu. Očekuje se da će imati novost i to 2K-displej i 64-bitni procesor sa Odina dizajnom.

U avgustu ove godine, LG je zvanično predstavio prvi na svetu Quad HD (2K) IPS ekran za smart telefone. Tada kompanija nije rekla gde ćete primeniti super fini 5,5-inčni displej rezolucije 4 puta veće i to od HD 2560 x 1440 piksela. Prema korejskim izvorima, to će se desiti u drugoj polovini naredne godine, kada će model G3 dobiti ovaj displej.

LG G3

Takođe su otkrivene i neke druge karakteristike smart telefona. Konkretno je da će imati kameru od 16-megapiksela i osam jezgra sopstvenog dizajna sa kodnim nazivom Odin. Ranije ove godine, LG je potpisao ugovor sa ARM-om za pravo na upotrebu svog 64-bitnog procesora arhitekture Cortex-A50. Po svemu sudeći, oni će biti osnova za Odina. Očekuje se da ćemo ih iduće godine videti, kao vodeći smart telefon u nizu serije G Pad-a.

Podsećamo da će u prvoj polovini sledeće godine ovaj LG smartfon sa 5,25-inčnim Super AMOLED 2K ekranom i 64-bitnim procesorom biti glavni konkurent kompaniji Samsung. Verovatno će ovim pomakom LG ranije  lansirati G3 model.

Izvor: ZDNet Korea

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes