LG najavio fablet G3 Stylus

LG G3 Stylus će uskoro krenuti u prodaju. Iako se očekivalo da bifablet mogao imati specifikacije slične kao i originalni G3, uz dodatak  Stylus olovke, Stylus će imati nešto slabiji hardver.

lg-g3-stylus
LG je danas, nekoliko dana pre zvaničnog predstavljanja na IFA 2014 sajmu, objavio specifikacije ovog uređaja. Dok originalni G3,  ima quad-core 2.5GHz Snapdragon 801 chipset i 5.5 inčni Quad HD displej, Stylus verzija uprkos duspleju iste veličine ima rezoluciju od samo 960 x 540 px. Procesor je takođe dosta slabiji quad-core na 1.3GHz uz dodatak 1 GB RAM memorije. Interna memorija je smanjena na 8 GB, no ona se može proširiti putem SD kartica.

LG G3 Stylus ima 13 MP glavnu kameru, 1.3MP prednju kameru i 3000 mAh bateriju. Nedostatak je i to što ovaj uređaj neće podržavati LTE mreže. Dakle, specifikacije su daleko ispod očekivanja, no zato bi i cena mogla biti dosta niža, barem tako tvrdi proizvođač. Dobra jest je što G3 Stylus dolazi sa novim Android 4.4.2 KitKat OS-om.

Početak prodaje najavljen je za septembar i to u Brazilu, dok bi potom na red trebali doći Azija i Afrika. Hoće li se LG G3 Stylus prodavati i u Europi zasada nije poznato.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes