Linus Torvalds je najavio izlazak Linux Kernela 3.15 RC2

Osnivač i glavni programer Linuxa Linus Torvalds je najavio izlazak Release Candidate 2 (RC2) za kernel verzije 3.15. Oni koji su zainteresovani mogu ga preuzeti na testiranje odmah.

Team Linux Foundation, uprkos Uskšnjih praznika, neumorno rade, a drugo kernel ažuriranje dolazi nedelju dana nakon prethodnog. Važno je napomenuti da je RC1 verzija kernela po veličini najveća u istoriji projekta. Prema Torvalds-u, kod verzije RC2 veličina kernela se vratila u normalu.

sm.linux_belongs_to_you_world.600 Prošlo je nedelju dana, i mi smo izdali još jedan RC. I premda RC1 bio najveći u mom sećanju, dok RC 2 je normalne veličine. Eliminisali smo nekoliko grešaka, ali sve u svemu, ništa strašno se nije dogodilo. Rad sa trenutnom verzijom moramo učiniti nešto više od konvencionalnog RC2, ali videćemo kako će se stvari sa RC3 odvijati. Obično je sa RC2 sve lakše nego sa RC3, jer u potrazi za greškama zahteva više od nedelju dana.

Vrlo je verovatno da su zbog proslave Uskrsa programeri manje poslali ažuriranja koja se trebaju integrisati u novi RC, tako da za sledeću verziju, programeri će morati naporno raditi.

sm.linux.600Veličina prethodne verzije kernela bio toliko velik zbog nepotpunih drajvera rtl8187se, koji su uklonjena. Među ostalim promenama mogu se primetiti kernel bug ispravke mrežne veze, kao i ažuriranje fajl-sistema CIFS, sysfs a XFS.

Podsećamo vas da je u ovom trenutku najnovija stabilna verzija Linux kernela je 3.14.1, a možete ga preuzeti na zvaničnim stranicama.

Izvor: Linux Foundation

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes