Matična ploča ASRock Z97 Extreme 6 za računare visokih performansi

Kompanija ASRock je pripremila matičnu ploču Z97 Extreme 6 formiranu za čipset Intel Z97 Express.

Novi proizvod koji je namenjen za rad sa procesorima u LGA 1150 – Core čipovima četvrte generacije Haswell, kao i najnovije Haswell Refresh. Za instalaciju memorijskih modula DDR3 ima četiri slota; maksimalno podržava RAM memorije do 32 GB.

ASRock_1Ploča je opremljena sa tri slota za PCI Express 3.0 x16, dva priključka PCI Express 3.0 x1, kao i priključke Ultra M.2 i M.2 za kartice za proširenje i SSD modula.  Da biste povezali disk omogućava korišćenje do deset portova Serial ATA 3.0.

Oprema uključuje dual Gigabit Ethernet kontroler i audio sistem Purity Sound 2, koji pruža jasan zvuk sa minimalnom distorzijom i visokim odnosom signal / šum.

Matična ploča koristi kondenzatore Premium Gold Caps, napravljeni u Japanu. Ovi pouzdani elementi su pozlaćeni i osiguravaju dugoročan stabilan rad sistema. Takođe, s obzirom na fabričku tehnologiju Dual-Stack MOSFET (DSM), dizajniranu kako bi se poboljšala učinkovitost procesorske snage.

ASRock_2

Na ploči se nalazi priključci e-SATA, DVI, HDMI i DisplayPort, šest USB 3.0 portova, socket PS / 2 za miša ili tastaturu, kao i set audio konektora.

Cena matične ploče ASRock Z97 Extreme 6 još nije poznata.

Izvor: ASRock

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes