Microsoft će vratiti puno dugme “Start” u operativnom sistemu Windows 8.2

Microsoft planira da vrati puni “Start” meni, koja sa Windows 8 zamenjuje izgled “Start” dugmeta, koja se sastoji od znaka u obliku pločice.

“Start” je dizajniran za ekrane osjetljive na dodir, ali to nisu svi prenosni i desktop računari. Nedostatak uobičajenog menija i potrebu da se naviknemo na novi interfejs izazvao je mnogo kritičkih komentara u vezi Windowsa 8.

start win8.2

Kao izvor informacija WinSuperSite je upoznat da će se “Start” vratiti u sledećoj velikoj nadogradnji sistema Windows 8 – Windows 8.2.

“Start” dugmetom korisnik može omogućiti u podešavanja po analogiji sa izborom od početnog ekrena-“Start” meni se pojavio u sistemu Windows 8.1. Pretpostavlja se da će se ova opcija pojaviti i na desktop i prenosnim računarima.

On je takođe izvestio u Pragu da će biti u stanju da pokrene aplikacije sa interfejsom Metro u prozoru na Vašem desktopu. Sada ove aplikacije se pokreću iz ekrana “Start” i otvara se ceo ekran. Korisnik može da deli displej ne delove, i koristi više aplikacija istovremeno.

Izvor: Cnews

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes