Microsoft je predstavio besplatnu verziju OneNote za Windows i OS X

Kompanija Microsoft je objavila tri saopštenja o svom softveru Microsoft OneNote: Izlazak besplatne verzije OneNote za platformu OS X, prelaznu OneNote besplatnu verziju za Windows i najavu novog oblak interfejsa API, koji omogućava aplikacijama da direktno komuniciraju preko OneNote softvera.

onenote

Predstavnici kompanija su napomenuli da danas OneNote je dostupan za većinu platformi za sinhronizaciju. Ova lista sadrži uređaje zasnovane na PC, Mac, Windows Phone, iPad, iPhone, Android, tableti sa Windowsom, kao i veb verziju organizatora iz Microsofta. U freemium – OneNote verziji za Windows nema oglasa, ni ograničenja na modelima i period korišćenja, međutim, to je donekle ograničeno – nema podršku za SharePoint, stariju verziju, i integraciju sa Outlook-om. Ove funkcionalnosti, korisnici mogu kupiti uz dodatnu naknadu.

Pored toga, Microsoft je takođe uveo servis OneNote, omogućavajući pristup programskom oblak interfejsu za nezavisne programere. Neki od njih, uključujući Feedly  Genius Scan, IFTT, Livescribe, News360, Weave, već su uspeli dodati na njihovim aplikacijama mogućnost snimanja u OneNote. Što se tiče inovacija, trenutno aktivna služba OneNote obuhvata sledeće: OneNote Clipper da sačuvate web stranice u programu OneNote; univerzalna adresa oblika me@onenote.com da olakša razmenu podataka i slanje putem e-maila beleške, fabrička OCR tehnologija Office Lens omogućava da skenirate dokumenta koristeći uređaje koji koriste Windows Phone i njihovo naknadno snimanje u programu OneNote.

Izvor: ZDNet

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes